Opzet Paastoernooi


Algemeen

Al 47 jaar lang wordt het Internationale Paastoernooi gespeeld tijdens het driedaagse Paasweekend. Elke leeftijdsgroep speelt gedurende één dag een volledig toernooischema. Op zaterdag begint de JO12, gevolgd door JO13 op zondag en JO15 voltooit het toernooi op maandag.

Wedstrijdschema

De deelnemende teams zijn verdeeld in 2 poules van 5 teams per poule. Binnen de poule spelen de teams onderling tegen elkaar. Na de poulefase spelen de hoogst geëindigde 2 teams van beide poules tegen elkaar in een halve finale (nummers 1 tegen de nummers 2 van de andere poule) De winnaars van de halve finale spelen in een finale om de 1e en 2e plaats; de verliezers om de 3e en 4e plaats. Alle overige teams uit de poule spelen één wedstrijd tegen een team uit de andere poule om de eindrangschikking te bepalen. De duur van de wedstrijd is 1×25 minuten voor alle leeftijdsgroepen. Alle categorieën spelen 11 tegen 11 volgens de regels van de KNVB, de Nederlandse voetbalbond, aangevuld met de regels in het toernooireglement.

Prijzen en ceremonie

Prijzen worden gegeven aan alle teams op basis van de eindrangschikking. Daarnaast worden er individuele prijzen gegeven aan de topscorer, de beste keeper en de beste speler van de dag.
De ceremonie vindt direct na de finale plaats op het hoofdveld.

Lunch

Voor elk team wordt een lunch geserveerd rekening houdend met het wedstrijdschema. De lunch wordt gereserveerd in de festivaltent en is aangepast aan de behoefte van sporters met brood, pasta en fruit. Voor de begeleiders wordt apart een lunchbuffet geserveerd in het sponsorhome.

Informatie

Het wedstrijdschema en de uitslagen zijn te volgen via internet, via de website baroniepaastoernooi.nl. Op deze website vindt u ook foto’s van het Paastoernooi van voorgaande jaren.

U kunt contact opnemen met de organisatie via e-mail: [email protected]